0113-744027    info@duradis.nl

FAQs

Financiële duurzaamheid voor Vastgoed.

FAQ – veel gestelde vragen

 Life Cycle Costing en financiële duurzaamheid zijn op zich al begrippen die uitleg nodig hebben. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Hoeveel kan ik besparen?

Door het maken van de juiste keuzes bij de bouw, verbouw of renovatie kunt u minimaal 10% besparen. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel 30%. Door vóóraf goed inzicht te hebben in de consequenties van uw keuzes op lange termijn.

Waarop kan ik besparen?

Door de juiste keuze te maken bij de bouw of renovatie, kunt u een hoop geld besparen op het onderhoud, de schoonmaakkosten en het energieverbruik van uw pand.

Voorbeeld 1: door bij woningen draai/kiepramen te plaatsen, bespaart u kosten op de glazenwasser – huurders kunnen het nu zelf doen. Wij rekenen voor u uit hoeveel de extra investering van dit soort ramen is en wat de besparing op de glazenwasser u oplevert. Die afweging kunt u nu goed onderbouwd nemen.

Voorbeeld 2: er zijn vele manieren om de energiekosten terug te dringen: van het goed isoleren van ‘de schil’, het installeren van een warmtepomp of zonnepanelen of door het opwekken van aardwarmte. Maar welke investering levert u het hoogste rendement? Dat rekenen we voor u uit – want voor ieder pand en iedere gebruiksintensiteit is dat verschillend. Dus niet iedere investering is voor iedereen even rendabel.

Wat is het Life Cycling Costs-rekenmodel?

Het Life Cycling Costs-rekenmodel (LCC) onderscheidt zich doordat het een onafhankelijk en integraal rekenmodel is. Het maakt de totale beheerskosten van uw vastgoed inzichtelijk. De kracht van ons product is, dat we vooraf diverse scenario’s uitwerken die als een gedegen onderbouwing dienen bij de besluitvorming.

Wat is het verschil met Total Costs of Ownership?

Het Life Cycling Costs-rekenmodel (LCC) onderscheidt zich doordat het een onafhankelijk en integraal rekenmodel is. Het maakt de totale beheerskosten van uw vastgoed inzichtelijk. De kracht van ons product is, dat we vooraf diverse scenario’s uitwerken die als een gedegen onderbouwing dienen bij de besluitvorming.

Wat zijn de scenario’s van het LCC-rekenmodel?

De scenario’s zijn voor u altijd op maat gemaakt. Ze bevatten de volgende elementen: exterieur, interieur, energiekosten, schilderwerk, installaties, schoonmaakkosten, terrein, sloop- en renovatiekosten. Verder bekijken we de lopende contracten. We doen suggesties voor de verschillende investeringsmogelijkheden (bijvoorbeeld kunststof of aluminium kozijnen) en rekenen uit welke keuze welke kosten met zich meebrengt gedurende de gehele exploitatieperiode van uw vastgoed.

Wat is financiële duurzaamheid?

Financiële duurzaamheid is denken op de lange termijn. Dat u niet alleen kijkt naar de kosten van bouw, verbouw of renovatie, maar naar de gehele levensduur van uw vastgoed. Want de exploitatiekosten zijn nu gemiddeld vijf keer zo hoog als de stichtingskosten. Dat kan anders! Daarom rekent Duradis met het LCC-rekenmodel diverse scenario’s voor u uit. Die kunt u gebruiken als gedegen onderbouwing bij de besluitvorming.

Waarom heb ik een meerjarenonderhoudsplan nodig?

Als het gaat om onderhoud van uw vastgoed, wilt u graag een goed beeld hebben van de kosten. Dat kan met een meerjarenonderhoudsplan. Zo’n plan geef inzicht in welk onderhoud, op welk moment en tegen welke prijs moet plaatsvinden. Daarom is er altijd een meerjarenonderhoudsbegroting aan gekoppeld. Ook kunnen er kostenbesparende investeringen in worden opgenomen.

U kunt altijd rekenen op onze support

9725271_s

Mail ons uw vraag

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

MEER WETEN OVER LCC?

Wilt u meer weten over het LCC-model, dan willen wij dit graag tijdens een vrijblijvend gesprek aan u presenteren. U kunt ons ook voor al uw andere vragen bellen of mailen. Telefoon:  0113-273713

WETEN HOEVEEL U KUNT BESPAREN?

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met de uw vastgoedproject? We rekenen het graag voor u uit in verschillende scenario’s.
Telefoon:  0113-273713

WERKT LCC OOK OP BESTAAND VASTGOED?

Duradis kan ook voor bestaand vastgoed een meerjarenonderhoudsbegroting opmaken. Met de berekende resultaten uit het LCC-rekenmodel kunt u op elk moment in de levenscyclus van een gebouw een weloverwogen investeringsbesluit nemen.