0113-744027    info@duradis.nl

Heeft uw kantoorpand al een energiezuinig label?

Steeds meer kantooreigenaren nemen energiebesparende maatregelen. Omdat kantoorgebouwen van minimaal 100 m² naar verwachting vanaf 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Wilt u ook energiebesparende maatregelen doorvoeren? Duradis kan u hierover adviseren en voor u berekenen welke maatregelen op lange termijn de meeste energiebesparing opleveren. Zo realiseren we een optimaal rendement voor uw investering.

Als uw kantoor nu nog veel energie verbruikt, dan zult u op korte termijn aanpassingen moeten doorvoeren. Want eind 2016 kondigde minister Blok van Wonen en Rijksdienst aan dat er een wettelijke verplichting komt voor een minimale eis van Energielabel C. Als er straks geen kantoren meer zijn met energielabel G, F, E en D, levert dat een aanzienlijke energiebesparing op. Zo komen de doelstellingen van het Energieakkoord een stap dichterbij.

Toename groene energielabels 

Het aantal groene energielabels groeit al behoorlijk, blijkt uit de cijfers. Het aantal geregistreerde energielabels met C of beter is met 71% gestegen ten opzichte van augustus 2016. Het aantal afgemelde energielabels G t/m D steeg eveneens met 40%. Toch voldoen nog zo’n 80% van de kantoorgebouwen niet aan de voorgenomen norm van Energielabel C voor 2023. Ze hebben een lager energielabel of bezitten er zelfs nog helemaal geen. Duradis kan voor u berekenen welk energielabel uw kantoorpand nu heeft. Aanvullend kunnen we u dan adviseren hoe u uw kantoorpand energiezuiniger kunt maken.

Combineer met onderhoud

Gaat u energiemaatregelen doorvoeren? Dan adviseert Duradis u dat met reeds gepland periodiek of groot onderhoud te combineren. Bovendien is het verstandig meteen in te zetten op het meest zuinige label. Zo bent u voorbereid op mogelijke toekomstige wetgeving. Bovendien verdient u uw investering terug doordat u energie bespaart. En de maatregelen hoeven lang niet altijd ingrijpend te zijn. Met energiezuinige verlichting of een energiezuinige ketel kunt u al enorme besparingen realiseren.

Energie-investeringsaftrek

Heeft u een energielabelsprong gemaakt? Dan kunt voor dat pakket aan genomen maatregelen in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Duradis kan u hier meer over vertellen en beoordelen of u voor deze investeringsaftrek in aanmerking komt. Neem voor meer informatie en bij eventuele vragen contact met ons op.