0113-744027    info@duradis.nl

LCC-analyse voor The Modernist in Rotterdam

Medio 2022 is de herontwikkeling van het voormalige Weenapoint-complex in hartje Rotterdam een feit. Het project ‘The Modernist’ maakt de transformatie van deze toplocatie in Rotterdam compleet. In opdracht van DWA voert Duradis een Life Cycle Costing analyse uit als onderdeel van de BREEAM-NL Excellent certificering.

Over het project

The Modernist krijgt een mix van kantoren, woningen, winkels en horeca. Het voormalige Weenapoint-complex maakt plaats voor circa 17.000 m2 kantoorruimte en zo’n 300 woningen. De panden krijgen mooie glaspartijen en twee karakteristieke, hoge torens die centraal komen te staan in het Rotterdam Central District.

BREEAM-NL Excellent

Ontwikkelaar Maarsen Groep realiseert de kantoren onder het BREEAM-NL Excellent keurmerk. De woningen worden aangesloten op de centrale luchtbehandelingsinstallatie en de panden krijgen duurzame klimaatplafonds. Daarnaast is The Modernist straks aangesloten op stadsverwarming. Dit vroeg om een deskundige LCC-analyse. Duradis adviseert over de totale levensduurkosten van het gebouw (MAN 12). We brengen de totale beheerkosten in kaart, zodat Maarsen Groep goed onderbouwde keuzes maakt en duurzaam investeert in de toekomst!