0113-744027    info@duradis.nl

Ondersteuning verduurzaming VvE’s beschikbaar

Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is het mogelijk een subsidie aan te vragen om hun gebouw te verduurzamen. De subsidie bestaat uit een bijdrage van ongeveer 20 procent van de energiebesparende maatregelen. Hierbij dient gedacht te worden aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of zolder/vlieringvloer, vloer- en/of bodemisolatie, hoogrendementsglas het aanbrengen van zonnepanelen en het installeren van zonneboilers, biomassaketels, warmtepompen en pelletkachels.

Het spreekt voor zich dat een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening. Bijkomend voordeel is de toename van comfort, een lagere milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. Om een VvE te helpen met het maken van een goede keuze is een gedegen advies nodig om inzichtelijk te krijgen wat de consequenties zijn van de toe te passen maatregelen. Voor dit advies in de vorm van een energieadvies met procesbegeleiding eventueel in combinatie met een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een subsidie beschikbaar van 75% van de te maken kosten met een maximum van €3.450,–.

Duradis heeft veel ervaring met het maken van meerjarenonderhoudsplannen en is voor energieadvies gecertificeerd volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 deel 2. Wij nodigen u uit geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie toe te kunnen lichten.