BREEAM Man-2 analyse Laanderpoort Amsterdam

Het vernieuwde ontwerp van het kantoorpand Laanderpoort in Amsterdam is een voorbeeld van hoe gezondheid, duurzaamheid en functie kan worden gecombineerd. Het ontwerp voor dit pand weerspiegeld een bewuste kijk op de toekomst en is helemaal in lijn met de algemene doelstellingen van het Parijs akkoord. In deze case bespreken we het ontwerp, het BREEAM certificaat en de bijdrage van Duradis aan de levenscycluskostenanalyse.

Zoals op de afbeelding hieronder te zien kenmerkt het ontwerp zich door een open en modern design met natuurlijke elementen. Zo is er in het ontwerp gekozen voor een skybridge die de rechtertoren verbindt met de linkervleugel die boven een groene helling loopt. In het ontwerp is creatief gewerkt met de verschillende proporties en dimensies. Zo hebben de verdiepingen afwisselende hoogtes en dieptes. Steken delen van het pand straks verder uit naar voren en is de ingang onder het groene verbindingsstuk bijzonder vormgegeven.

BREEAM-certificaat

Het ontwerp heeft een BREEAM-certificaat met score outstanding wat wil zeggen dat het een zeer toekomstbestendig is. Maar ook dat het ontwerp rekening houdt met onderhoud, waardevastheid en duurzaamheid. Binnen het BREEAM-certificaat spelen ontzettend veel factoren een rol. Men kijkt naar het ontwerp, de bouwpraktijken maar ook naar de gezondheid van de gebruikers, dit gaat dan bijvoorbeeld over akoestiek, luchtkwaliteit, thermisch comfort en veiligheid. Naast deze zaken worden ook de bereikbaarheid, watergebruik, landgebruik, ecologie, vervuiling en materialen, onderhoud en de energiebehoefte meegenomen. Kortom, hoe bestand is een pand tegen de toekomst.

Meer weten over het BREEAM-certificaat? Lees het hier

Levenscycluskostenanalyse

Het grootste voordeel van een BREEAM-certificaat is zekerheid. Zekerheid over de onderhoudskosten, afschrijving en duurzaamheid. Het aandeel van Duradis voor het BREEAM-certificaat is de levenscycluskostenanalyse.

Hierin wordt onderzocht hoeveel het kost om een gebouw te blijven gebruiken tegen het licht van de functie waarvoor het pand is bedoeld. Om dit te achterhalen kijkt Duradis naar het gebouw zelf, de draagstructuur, de gebouwschil maar ook naar de installaties die aanwezig zijn. Bovendien wordt ook de afwerking van het gebouw en inrichting van het terrein.

Meer weten over onze levenscycluskostenanalyse? Lees het hier

Trots resultaat

Duradis beschikt over kennis van zowel bouwtechniek als duurzaamheid en daarom zijn de uitkomsten van onze analyses praktisch toepasbaar en realiseerbaar in het bouwproject. Duradis werkt in alle lagen van de markt en de overheid samen aan uiteenlopende projecten, daardoor ontwikkelen wij ons als flexibele en vindingrijke partner voor alle soorten projecten. Omdat een levenscycluskostenanalyse op alle vlakken van een bouwproject van toepassing is resulteert ons werk in nieuwe inzichten. Ideeën en mogelijkheden die de toekomstbestendigheid ten opzichte van het originele ontwerp optimaliseren kunnen daarom altijd rekenen op een serieuze overweging.

Duradis weegt in de analyses verschillende scenario’s tegenover elkaar op, Duradis voorziet de opdrachtgever daardoor van een genuanceerd beeld met alle levensvatbare mogelijkheden.  Zo kwam uit de analyses voor dit project kwam naar voren dat een aanpassing aan de materiaalsamenstelling van de gevel leidt tot verbetering van de levensduur van het vastgoedproject.

Heeft u ook een interessant vraagstuk?   Neem contact op.

foto-laanderpoort

Lees verder

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed!

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. 

distributiecentrum in Lelystad

Welkom bij het natuurinclusieve Distributiecentrum in Lelystad. Dit bijzondere project combineert duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid met functionaliteit en esthetiek. In dit artikel nemen we een kijkje in dit opmerkelijke gebouw, waarbij we de focus leggen op de levenscycluskostenanalyse die Duradis gaat uitvoeren voor dit project.

Langeveld gebouw van de Erasmus Universiteit

Duradis is trots op haar bijdrage aan het duurzame project van het Langeveldgebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In samenwerking met Paul de Ruiter Architects en de Royal BAM Group heeft Duradis een levenscycluskostenanalyse (MAN 2) uitgevoerd. Het is een bijzonder project waarin veel innovatie zit verwerkt, met name in het ventilatiesysteem. Lees daarover meer!

Nabuurs hoofdkantoor in Haps

Duradis heeft met trots een leidende rol gespeeld in het duurzame transformatieproces van het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor van Nabuurs in Haps. Als experts in levenscycluskostenanalyses (MAN-2) ten behoeve van BREEAM-certificering, hebben we met onze expertise een integrale analyse uitgevoerd die gericht is op het creëren van een duurzaam en toekomstbestendig gebouw.

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk