Total Cost of Ownership

Bij Duradis kunt u terecht voor een Total Cost of Ownership (TCO) analyse. Dit is een vervolgstap op de Life Cycle Costing analyse waarbij we onderzoeken hoelang uw vastgoed mee kan en hoeveel dat kost, Bij de Total Cost of Ownership (TCO) analyse berekenen wij hoe we uw vastgoed financieel rendabel kunnen verduurzamen.

TCO-berekening

Bij een TCO-berekening kijken we niet alleen naar de beheerkosten van een gebouw. TCO houdt ook rekening met de kosten die de gebruiker maakt. Met TCO brengen we de totale kosten in kaart voor het bezit van een gebouw gedurende de levensduur van het gebouw. Denk aan de ingebruikname van het gebouw, het transport van materialen en het slopen of afstoten van het gebouw.

In de TCO analyse onderzoeken wij dus hoeveel een gebouw kost om duurzaam te maken. Daarbij houden we rekening met de kosten en de opbrengsten die verduurzaming met zich meebrengt. We berekenen dus wanneer break-even wordt behaald; wanneer levert verduurzaming geld op en op wat voor manier kan dat het beste worden gerealiseerd, dat is de vraag die wij voor u beantwoorden.

"wanneer levert verduurzaming geld op en op wat voor manier kan dat het beste worden gerealiseerd?"

Bij verduurzaming, renovatie of nieuwbouw is deze analyse van groot belang. Daarnaast is deze analyse de ideale vervolgstap van een life cycle costing analyse (levenscyclus analyse) die nodig is voor het behalen van het BREEAM certificaat.

Wanneer gaat u verduurzamen? Hak die knoop door en neem contact op.

​​​​​​

Life Cycle Costing

Duradis geeft u graag een compleet beeld van de beheerkosten van vastgoed. Met ons Life Cycle Costing (LCC) model maken we de totale kosten van de levensduur van een gebouw inzichtelijk. Met ons advies bespaart u kosten op de lange termijn en kiest u voor duurzaam investeren. Duradis rekent scenario’s door voor woningcorporaties, vve’s, overheden, zorginstellingen, bouwbedrijven, vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars. Of het nu gaat om advies bij nieuwbouw of bij de renovatie, verbouwing of herbestemming van een bestaand gebouw; bij Duradis ontvangt u voor iedere situatie een advies op maat. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Distributiecentrum Lelystad BREEAM LCC

Duurzaam investeren met LCC

Onze duurzaamheidsadviseurs brengen uw wensen in kaart en werken diverse scenario’s voor u uit. Hiermee kunt u de juiste keuzes maken voor de gehele levensduur van het vastgoed. Denk aan keuzes die u moet maken tijdens de ontwerpfase van een gebouw, zoals het gebruik van duurzaam materiaal, techniek of energie. Maar ook tijdens het bouw- of renovatieproces of bij bestaande gebouwen adviseren wij u graag over duurzaam bouwen.

Duradis heeft voor dit distributiecentrum in Lelystad een LCC ten behoeve van de BREEAM uitgevoerd: Lees alles over dit project op de knop hieronder.

Distributiecentrum Lelystad

LCC: meer dan alleen de stichtingskosten

Met onze LCC-analyse kijken we niet alleen naar de stichtingskosten, maar ook naar de te verwachten exploitatiekosten van het gebouw. Denk aan schoonmaak, beheer en onderhoud, energieverbruik of het vervangen van onderdelen. We maken de totale levensduurkosten van het gebouw inzichtelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om een Total Cost of Ownership (TCO) berekening te maken.

Met LCC kunt u de juiste duurzame keuzes maken. Het geeft u een vooruitblik op de toekomst. Ook als u wilt investeren in vastgoed en vooraf een goed beeld wilt hebben van de onderhouds- en beheerkosten. Ons adviesrapport is tevens een goed onderbouwd meerjarenonderhoudsplan. Duradis heeft voor de Erasmus universiteit Rotterdam een LCC ten behoeve van de BREEAM uitgevoerd: Lees alles over dit project op de knop hieronder.

Erasmus universiteit Langeveld

Erasmus universiteit Langeveld

Verder lezen?

Life Cycle costing

Duradis geeft u graag een compleet beeld van de beheerkosten van vastgoed. Met ons Life Cycle Costing (LCC) model maken we de totale kosten van de levensduur van een gebouw inzichtelijk. Met ons advies bespaart u kosten en kiest u voor duurzaam!

BREEAM NL

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Deze beoordelingsmethode is ontwikkeld om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Circulair bouwen

Als het gaat om het creëren van een duurzamere toekomst, speelt de bouwsector een essentiële rol. Circulair bouwen is een benadering die de principes van circulariteit toepast om gebouwen te ontwerpen en te realiseren met minimale impact op het milieu.

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed!

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, klik hier voor onze contactgegevens!

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk