BREEAM Man-2 analyse voor het langeveldgebouw van de Erasmus Universiteit

Duradis is trots op haar bijdrage aan het duurzame project van het Langeveldgebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In samenwerking met Paul de Ruiter Architects en de Royal BAM Group heeft Duradis een levenscycluskostenanalyse (MAN 2) uitgevoerd. Het is een bijzonder project waarin veel innovatie zit verwerkt, met name in het ventilatiesysteem. Dit heeft mede geleid tot een geweldige score en het BREEAM certificaat zelf.

BREEAM man-2 BREEAM analyse Duradis

Langeveldgebouw

Het Langeveldgebouw is ontworpen met innovatieve technieken, waaronder een ventilatiesysteem dat gebruikmaakt van natuurlijke ventilatie door zon en wind. Dit systeem zorgt voor een uitstekend leefklimaat voor meer dan 3000 studenten in een gebouw van bijna 9000 vierkante meter. Het Earth Wind & Fire-concept (EWF) is toegepast, wat resulteert in een duurzaam en energiezuinig ventilatiesysteem.

Ventilatiesysteem

Het Earth Wind & Fire-concept (EWF) dat in het ventilatiesysteem is toegepast, wordt nu erkend als een innovatieve benadering van natuurlijke ventilatie, met gebruikmaking van zwaartekracht, zonnewarmte en wind. Duradis heeft niet alleen de duurzaamheidsscore van het project inzichtelijk gemaakt, maar heeft ook bijgedragen aan de optimalisatie van het gebouwontwerp, met speciale aandacht voor energiezuinigheid en levensduurkosten.

Levenscycluskostenanalyse (MAN-2)

Duradis heeft verschillende voorstellen en varianten van het structuurontwerp van het gebouw geanalyseerd om de meest kostenefficiënte en duurzame oplossingen te identificeren. Het doel was om het Langeveldgebouw te transformeren tot een toekomstbestendige omgeving met een hoge duurzaamheidsscore. 

Duradis heeft zich gespecialiseerd in Life Cycle Costing en heeft deze expertise ingezet om al in de ontwerpfase rekening te houden met de totale levensduurkosten (MAN 2). Het resultaat van deze inspanningen is indrukwekkend: het Langeveldgebouw heeft een indrukwekkende BREEAM-score van 91.5%, wat het predicaat "outstanding" oplevert. Deze score is gebaseerd op de ISO 15686-5:2017 en geld voor het volledige ontwerp van het Langeveldgebouw. Dit maakt het gebouw een van de top 1% duurzaamste gebouwen in Nederland volgens de wereldwijd erkende duurzaamheidsbeoordelingsmethode.

Duradis Duurzaamsadvies BREEAM

Tot slot

De certificering met een BREEAM "outstanding" score opent de deur voor diverse voordelen, waaronder investeringsmaatregelen, duurzaamheid en een beter leefklimaat. Het succes van het Langeveldgebouw benadrukt de voordelen van duurzaam bouwen en de impact die innovatieve ventilatiesystemen kunnen hebben op zowel energie-efficiëntie als leefkwaliteit. Duradis is trots op haar bijdrage aan dit baanbrekende project en blijft zich inzetten voor duurzaamheid en levenscycluskostenanalyse in de bouwsector.

Levenscycluskostenalayse project Duradis
DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk