BREEAM Man-2 analyse voor Nabuurs hoofdkantoor in Haps

Duradis heeft met trots een leidende rol gespeeld in het duurzame transformatieproces van het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor van Nabuurs in Haps. Als experts in levenscycluskostenanalyses (MAN-2) ten behoeve van BREEAM-certificering, hebben we met onze expertise een integrale analyse uitgevoerd die gericht is op het creëren van een duurzaam en toekomstbestendig gebouw.

BREEAM duradis duurzaamsheidadvies

BREEAM-NL opdracht

In nauwe samenwerking met Nabuurs hebben we niet alleen de BREEAM-NL quickscan in de ontwerpfase uitgevoerd, maar ook een gedetailleerde levenscycluskostenanalyse op basis van de ISO 15686-5:2017. Onze focus lag op het identificeren van kostenefficiënte en duurzame oplossingen om het distributiecentrum en hoofdkantoor te optimaliseren voor maximale duurzaamheid.

Nabuurs hoofdkantoor

Het project omvat een indrukwekkende 30.000 m2 opslagruimte en 800 m2 kantoorruimte, ontworpen om te voldoen aan de groeiambities van Nabuurs. Duradis heeft niet alleen de BREEAM-NL quickscan in de ontwerpfase uitgevoerd, maar heeft ook een gedetailleerde levenscycluskostenanalyse volgens ISO 15686-5:2017 toegepast om kostenefficiënte en duurzame oplossingen te identificeren.

Het resultaat

het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Nabuurs in Haps is nu klaar voor een duurzame toekomst. Onze levenscycluskostenanalyse heeft niet alleen bijgedragen aan het behalen van de BREEAM-certificering, maar heeft ook de deur geopend naar diverse voordelen, waaronder investeringsmaatregelen, groenfinancieringen en subsidies.

De reactie van Ard Nabuurs, waarin hij benadrukt dat het nieuwe hoofdkantoor niet alleen voldoet aan groeiambities maar ook een waardevolle toevoeging is voor de lokale omgeving, illustreert het succes van het project. Duradis is er trots op een partner te zijn geweest in het realiseren van Nabuurs' visie en blijft zich inzetten voor duurzaamheidsexpertise en levenscycluskostenanalyses als hoeksteen van de bouwsector.

Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen volgens het BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 keurmerk, het eerste duurzaamheidskeurmerk voor 'gebouwde omgevingen' ter wereld. De locatie op het bedrijventerrein Laarakker, dat in 2022 begon met de bouw, onderstreept de duurzame focus met innovatieve en milieuvriendelijke concepten op het gebied van water en energie, waardoor het gebruik van aardgas sterk wordt verminderd.

DC-Nabuurs-Haps-opgeleverd---2.jpg

Tot slot

Als BREEAM-NL deskundige hebben we niet alleen de duurzaamheidsscore van het project inzichtelijk gemaakt, maar hebben we ook geadviseerd over mogelijkheden om de levensduurkosten te optimaliseren. Dit gaat verder dan certificering en biedt Nabuurs een solide basis voor een duurzaam bedrijfsbeleid.

Dit project benadrukt niet alleen het belang van duurzaamheid in de bouwsector, maar ook de rol van Duradis als betrouwbare partner in het realiseren van duurzame en kostenefficiënte oplossingen. We blijven ons inzetten voor duurzaamheidsexpertise en levenscycluskostenanalyses om bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelen.

Kijk voor updates over het verdere bouwproces op de webpagina van Heembouw

Levenscycluskostenalayse duurzaamheid vastgoed Duradis
DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk