Subsidies & regelgeving voor duurzaam vastgoed

Verschillende subsidies maken het mogelijk om tegen lage kosten uw vastgoed te verduurzamen. Dat levert hogere rendementen op en is beter voor het klimaat. Wij werken als kennispartner samen met verschillende overheden, zoals het Zeeuws Energieakkoord en de BCBG, en weten waar u rekening mee moet houden op het gebied van duurzaam vastgoed! Lees hieronder welke regelingen er zijn. Wij kijken vooral naar uw specifieke situatie, dus neem altijd eerst contact met ons op als u uw vastgoed wilt verduurzamen.

Energielabeling

Bij de verkoop en verhuur van een bedrijfspand of woning is een energielabel verplicht. Bent u benieuwd hoe energiezuinig uw gebouw is? Onze duurzaamheidsexperts stellen graag een energielabel voor u op.

Lees hier alles over energielabeling!

EED-audit

Wij stellen samen met de klant een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming op. De EED Energie-audit geeft inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan

Lees hier alles over de EED audit!

Subsidies 2023

Het probleem is dat er te weinig bouwpersoneel te vinden is en de kosten stijgen voor de bouw enorm oplopen. Om toch genoeg woningen te kunnen bouwen, neemt het kabinet verschillende maatregelen. Bekijk ze op deze pagina.

Lees hier alles over deze subsidies

BENG

Voor alle nieuwbouw die wordt gebouwd geld dat voor de vergunningaanvragen die sinds 2021 worden behandeld aan de BENG eisen voldoen. Dit staat voor Bijna Energieneutrale gebouwen en dit heeft alles te maken met de energiebehoefte.

Lees hier alles over BENG!

ISDE

In dit artikel bespreken we de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers, zodat u kunt profiteren van deze subsidie.

Lees alles over de ISDE subsidie

DUMAVA

In dit artikel bespreken we de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed. Deze subsidie is voor organisaties met maatschappelijk vastgoed zoals kerken en zorginstellingen.

Lees alles over de DUMAVA

Energielabel C

De Energielabel C-verplichting is een maatregel die gericht is op het bevorderen van energiezuinigheid in kantoorgebouwen. Een label, met een focus op duurzaamheid, wordt gebaseerd op het energieverbruik.

Lees alles over deze plicht

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed!

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. 

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk