BREEAM-NL

Duradis is participant van de Dutch Green Building Council (DGBC). Als BREEAM-NL Expert  beoordelen we de duurzaamheidsprestatie van gebouwen.

Wat is BREEAM-NL?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Deze beoordelingsmethode is ontwikkeld om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

BREEAM-NL score
Duradis bepaalt welke BREEAM-NL score een gebouw behaalt op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we aan de hand van de BREEAM-NL eisen die landelijk zijn vastgesteld door DGBC. Deze score varieert van good, very good, excellent tot outstanding.

BREEAM-NL certificaat
Bij Duradis denken we graag met u mee om tot een goed resultaat te komen. In de ontwerpfase van een gebouw voeren we een BREEAM-NL quickscan uit. Hierin staat de te behalen BREEAM-NL score vermeld. Afhankelijk van de duurzaamheidsscore kunt u in deze fase nog aanpassingen doorvoeren voordat de bouw start. Na oplevering van het gebouw ontvangt u als eigenaar van het gebouw het definitieve BREEAM-NL certificaat.

De voordelen van BREEAM-NL
Met een BREEAM-NL certificaat toont u aan dat uw gebouw duurzaam is. Een gebouw met een hoge BREEAM-NL score heeft aantoonbaar meer waarde. 

BREEAM-NL biedt vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van investeringsmaatregelen en groenfinancieringen. Ook is een duurzaam gebouw beter voor de productiviteit en de gezondheid van de gebruikers. Huurders of kopers van het gebouw zijn dan ook vaak bereid om meer te betalen voor een duurzaam gebouw.

MIA, EIA en SDE+ subsidie

Om de doelstellingen van het Energieakkoord te behalen, stimuleert de overheid de verduurzaming van gebouwen. Wanneer uw gebouw een BREEAM-NL certificaat heeft, kunt u in aanmerking komen voor diverse subsidies. Denk aan een Milieuinvesteringsaftrek (MIA), Energieinvesteringsaftrek (EIA) en de SDE+ subsidie. Onze duurzaamheidsexperts adviseren u hier graag over.

BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en Renovatie
Duradis is gecertificeerd BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en Renovatie. Dit duurzaamheidskenmerk beoordeelt nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties op de duurzaamheidsprestatie. Als BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en Renovatie heeft Duradis een adviserende rol als het gaat om de certificering van deze duurzaamheidsprestatie. In een rapportage maken we de duurzaamheidsscore van het project inzichtelijk. Hierbij kijken we naar de levenscycluskostenanalyse (MAN 2).

Levenscycluskostenanalyse (MAN 2)
Het is belangrijk om al in de ontwerpfase van een nieuwbouwproject rekening te houden met de totale levensduurkosten (MAN 2). Duradis is gespecialiseerd in Life Cycle Costing en verzorgt de uitvoering hiervan dan ook graag.

BREEAM-NL In-Use

Naast het beoordelen van de duurzaamheidsprestatie van nieuwbouwprojecten en renovaties, kunt u onze expertise ook inzetten voor het BREEAM-NL In-Use certificaat. Hiermee monitoren we de duurzaamheidsprestatie van bestaande gebouwen.

 

Verder lezen?

meerjarenonder-houdsplan

Wilt u duurzame keuzes maken voor onderhoud aan uw woning of gebouw? Duradis stelt graag een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) voor u op zodat u weet waar u aan toe bent.

Herbestemming vastgoed

Naast de herbestemming van leegstaande panden is er veel vraag naar de herbestemming van monumentale panden en kerken. Deze zijn soms niet meer in functie, maar vervullen een maatschappelijke rol.

Intergraal verduurzamingsplan

Met een integraal verduurzamingsplan wordt een duidelijk beeld verkregen van de wijze waarop uw gebouw energetisch toekomst bestendig gemaakt kan worden.

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed!

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, klik hier voor onze contactgegevens!

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk