Circulair bouwen

Als het gaat om het creëren van een duurzamere toekomst, speelt de bouwsector een essentiële rol. Circulair bouwen is een benadering die de principes van circulariteit toepast om gebouwen te ontwerpen en te realiseren met minimale impact op het milieu. Bij Duradis zijn we toegewijd aan het bevorderen van circulair bouwen en willen we u graag laten kennismaken met deze innovatieve en milieuvriendelijke aanpak. Gaat u bouwen of verbouwen? En wilt u bijdragen aan de circulaire economie? Duradis is expert in duurzaam bouwen en adviseert u graag.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is de toekomst van de bouwsector. Het stelt ons in staat om op een verantwoorde en duurzame manier gebouwen te ontwerpen en te realiseren, met oog voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van afval. Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast. Aan de hand van het stappenplan circulair bouwen wordt een verkenning uitgevoerd in hoeverre componenten in het gebouw in aanmerking kunnen komen om circulair te worden ontworpen. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem.

Bouwmaterialen hergebruiken

Bij het slopen van oude panden komen vaak bruikbare bouwmaterialen vrij. Duradis geeft deze materialen graag een tweede leven. Zo was een scoutingvereniging in Goes op zoek naar bouwmaterialen om te hergebruiken in een nieuw clubhuis. Hierbij maakten ze op ons advies gebruik van materialen van een gesloopte manege in Brabant.

Projectmanagement en tekenwerk

Naast advies over het hergebruiken van bouwmaterialen bij circulair bouwen, neemt Duradis ook graag het projectmanagement en tekenwerk uit handen. Duradis werkt hierin samen met Heykon.

Circulair bouwen​​​​​​​

Duurzame materialen en energie-efficientië

Bij circulair bouwen streven we naar het gebruik van duurzame en recyclebare materialen. We selecteren zorgvuldig materialen met een lange levensduur die gemakkelijk kunnen worden onderhouden en uiteindelijk kunnen worden gerecycled. Daarnaast hebben we oog voor energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. We adviseren over maatregelen zoals goede isolatie, natuurlijke lichtinval en het installeren van zonnepanelen om de energie-efficiëntie van uw gebouw te optimaliseren.

Voordelen van circulair bouwen

Circulair bouwen biedt talloze voordelen. Het draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast leidt het tot lagere exploitatiekosten op de lange termijn, aangezien circulaire gebouwen vaak energiezuiniger zijn en minder onderhoud vergen. Bovendien toont u als bedrijf of organisatie uw betrokkenheid bij duurzaamheid en draagt u bij aan een groenere toekomst.

Kies voor circulair bouwen met Duradis:

Duradis is uw betrouwbare partner op het gebied van circulair bouwen. We hebben de expertise, ervaring en partnerschappen om uw bouw- of verbouwproject op een duurzame en circulaire manier te ondersteunen.  Duradis staat voor u klaar om u te begeleiden bij het realiseren van uw circulaire bouwproject en om samen een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving. Kies voor circulair bouwen met Duradis en bouw aan een groenere toekomst.

Verder lezen?

Life cycle costing

Duradis geeft u graag een compleet beeld van de beheerkosten van vastgoed. Met ons Life Cycle Costing (LCC) model maken we de totale kosten van de levensduur van een gebouw inzichtelijk. Met ons advies bespaart u kosten en kiest u voor duurzaam!

Cost of ownership

Bij een TCO-berekening kijken we niet alleen naar de beheerkosten van een gebouw. TCO houdt ook rekening met de kosten die de gebruiker maakt. Met TCO brengen we de totale kosten in kaart voor het bezit van een gebouw en de levensduur van het gebouw.

Duurzaam bouwen

Voor velen is het laten bouwen van een huis misschien een verre droom en voor anderen is een nieuw kantoorpand een vereiste. het is een grote stap en daarom is het belangrijk om te weten hoe dat financieel gezien werkt.

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed!

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, klik hier voor onze contactgegevens!

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk