Circulair bouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? En wilt u bijdragen aan de circulaire economie? Duradis is expert in duurzaam bouwen en adviseert u graag.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw worden toegepast. Aan de hand van het stappenplan circulair bouwen wordt een verkenning uitgevoerd in hoeverre componenten in het gebouw in aanmerking kunnen komen om circulair te worden ontworpen. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden, zonder schadelijke emissies naar lucht, water en bodem.

Bouwmaterialen hergebruiken

Bij het slopen van oude panden komen vaak bruikbare bouwmaterialen vrij. Duradis geeft deze materialen graag een tweede leven. Zo was een scoutingvereniging in Goes op zoek naar bouwmaterialen om te hergebruiken in een nieuw clubhuis. Hierbij maakten ze op ons advies gebruik van materialen van een gesloopte manege in Brabant.

Projectmanagement en tekenwerk

Naast advies over het hergebruiken van bouwmaterialen bij circulair bouwen, neemt Duradis ook graag het projectmanagement en tekenwerk uit handen. Duradis werkt hierin samen met Heykon.

Circulair bouwen​​​​​​​

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2023 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk