Herbestemming vastgoed

Wilt u duurzame keuzes maken voor onderhoud aan uw woning of gebouw? Duradis stelt graag een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) voor u op. Met een DMJOP maken we niet alleen een begroting van het onderhoud op de lange termijn. We houden ook specifiek rekening met de duurzaamheid van het gebouw.

Herbestemming monumenten en kerken

Naast de herbestemming van leegstaande panden is er veel vraag naar de herbestemming van monumentale panden en kerken. Deze panden zijn vaak niet meer in functie, maar vervullen nog wel een maatschappelijke rol in een wijk. Onze duurzaamheidsexperts hebben ervaring in de herbestemming van monumentale panden en kerken en adviseren u graag. Zo adviseerden we Stichting Landschapsbeheer Zeeland bij een herbestemmingstraject van een boerderij uit de zeventiende eeuw. Dit monumentale pand kreeg een recreatieve bestemming.

Herbestemmingsonderzoek

Om een geschikte herbestemming te vinden voor vastgoed met historische of culturele waarde, is een grondig herbestemmingsonderzoek essentieel. Zeker wanneer het nog niet duidelijk is wat de mogelijke impact van de herbestemming is. Een herbestemmingsonderzoek geeft duidelijkheid over de haalbaarheid van de herbestemming van het vastgoed. Heeft u zelf nog geen geschikte herbestemming in gedachten? Duradis geeft u graag nieuwe inzichten. We brengen de mogelijkheden en risico’s in kaart, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Draagvlak creëren

Bij de herbestemming van vastgoed is het creëren van draagvlak essentieel. Zeker wanneer het gaat om monumentale panden of kerken waar de omgeving veel gebruik van maakt. Duradis kent de lokale markt en werkt onder andere in opdracht van de Provincie Zeeland.

Herbestemmen provinciaal vastgoed
In 2015 schreef Duradis een adviesrapport voor de Provincie Zeeland als pilot voor het herbestemmen van provinciaal vastgoed. In Zeeland heeft dit rapport onder andere geleid tot de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW). Meerdere provincies gebruiken ons adviesrapport inmiddels als leidraad voor de herbestemming van vastgoed. Uiteraard kunt u onze hulp inschakelen voor herbestemmingstrajecten door heel Nederland.

​​​​​​​

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2023 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk