0113-744027    info@duradis.nl

Circulair bouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? En wilt u bijdragen aan de circulaire economie? Duradis is expert in duurzaam bouwen en adviseert u graag.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen draait om het slim hergebruiken van bouwmaterialen. Duradis kijkt hierbij naar de mogelijkheden om duurzaam te renoveren, in plaats van te slopen. Vaak kunt u zelfs bouwmaterialen uit het bestaande gebouw hergebruiken bij de renovatie. Denk aan de deuren, kozijnen of houten materialen. Is dat niet het geval? Dan adviseren we u graag over het inkopen van duurzame bouwmaterialen.

Bouwmaterialen hergebruiken

Bij het slopen van oude panden komen vaak bruikbare bouwmaterialen vrij. Duradis geeft deze materialen graag een tweede leven. Zo was een scoutingvereniging in Goes op zoek naar bouwmaterialen om te hergebruiken in een nieuw clubhuis. Hierbij maakten ze op ons advies gebruik van materialen van een gesloopte manege in Brabant.

Projectmanagement en tekenwerk

Naast advies over het hergebruiken van bouwmaterialen bij circulair bouwen, neemt Duradis ook graag het projectmanagement en tekenwerk uit handen. Duradis werkt hierin samen met Heykon.