Subsidieregeling voor mkb’ers

Bent u een mkb-ondernemer en wilt u graag uw bedrijf verduurzamen? Goed nieuws! De Subsidieregeling Verduurzaming mkb (SVM) is nog beschikbaar tot 30 september om u te ondersteunen bij het nemen van duurzame stappen. Met deze subsidie kunt u een energieadvies op maat door Duradis laten opstellen en krijgt u ondersteuning bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen.

Wat is de svm precies?

De subsidie verduurzaming mkb is een subsidiepot van in totaal €14.400.000 die door de overheid beschikbaar is gesteld voor mkb bedrijven die willen verduurzamen. De subsidieregeling loopt vanaf 1 april tot 30 september. Per energie advies is er maximaal €750 subsidie beschikbaar. Laat u het advies vervolgens uitvoeren, dan kunt u in totaal €2500 subsidie krijgen voor het advies én de uitvoering daarvan.

Waar kunt u die subsidie voor gebruiken?

✔️ Tot 80% vergoeding voor energieadvies en ondersteuning bij energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen.

✔️ Mogelijke maatregelen: LED-verlichting, isolatie, zonnepanelen, energiezuinige apparaten, elektrische voertuigen en meer.

Wanneer komt u daarvoor in aanmerking?

👉 Mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemers en een jaaromzet tot €50 miljoen.

👉 Bedrijven met één of meer bedrijfspanden of een gehuurd bedrijfspand.

👉 Bedrijven die niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen.

SVM

Concreet.

Bent u een mkb-ondernemer en wilt u verduurzamen, zodat er meer energie bespaard kan worden?

Door de nieuwe subsidieregeling ‘Verduurzaming MKB (SVM)’ kunt u een groot deel van onze advieskosten gecompenseerd krijgen. Wij kunnen u vanaf € 950,00 excl. BTW voorzien van een energieadvies en door de subsidieregeling kunt u dus maximaal €750,- (excl. BTW) terugkrijgen. dan blijft er dus €1750 over voor de uitvoering.

Wat houd ons advies in?

Ons energieadvies bestaat uit een inspectie van uw bedrijf, waarbij de energie verbruikende componenten worden geïnventariseerd. Vervolgens geven wij u inzicht in de mogelijke energiebesparende en verduurzamingsmaatregelen binnen uw onderneming. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel CO2 er bespaard kan worden, wanneer deze maatregelen uitgevoerd worden binnen uw onderneming. Natuurlijk zullen ook de bijbehorende investeringskosten en de terugverdientijden berekend worden voor de verschillende maatregelen.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Wilt u ook zo’n energieadvies voor uw mkb-onderneming en om uw energielasten terug te dringen? Neem dan vooral contact op met ons! Voor meer informatie kunt u bellen met de heer Herman Heijboer, tel 0113-744027 of mailen naar heijboer@duradis.nl

Verder lezen?

Energielabeling

Bij de verkoop en verhuur van een bedrijfspand of woning is een energielabel verplicht. Bent u benieuwd hoe energiezuinig uw gebouw is? Onze duurzaamheidsexperts stellen graag een energielabel voor u op.

EED audit

Wij stellen samen met de klant een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming op. De EED Energie-audit geeft inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan

BENG

Voor alle nieuwbouw die wordt gebouwd geld dat voor de vergunningaanvragen die sinds 2021 worden behandeld aan de BENG eisen voldoen. Dit staat voor Bijna Energieneutrale gebouwen en dit heeft alles te maken met de energiebehoefte.

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed. Alleen dan kunt u beheersbaar bouwen met duurzaam vastgoed.

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, klik hier voor onze contactgegevens!

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk