Energielabeling

Bij de verkoop en verhuur van een bedrijfspand of woning is een energielabel verplicht. Bent u benieuwd hoe energiezuinig uw gebouw is? Onze duurzaamheidsexperts stellen graag een energielabel voor u op.

Energielabel bedrijfspand of woning

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand of woning is. Onze duurzaamheidsexperts stellen aan de hand van Europese richtlijnen een energielabel op. Dit label bestaat uit verschillende onderdelen. We kijken onder meer naar de gebouwschil, verwarmingsinstallaties, ventilatievoorzieningen en de aanwezigheid van duurzame energieopwekking.

Energielabel berekenen

Bij het berekenen van een energielabel beginnen we met het inventariseren van de situatie. Dit doen we aan de hand van aanwezige tekeningen en informatie over de gebouwschil en installaties van het gebouw of de woning. Hierna komen we bij u langs voor een opname van het gebouw. Aan de hand van de bestaande gegevens en de resultaten van de opname berekenen wij het energielabel. Dit energielabel is 10 jaar geldig.

Energie besparen

De waarde van het energielabel wordt aangeduid met een energie-index. Hoe kleiner het getal, hoe energiezuiniger uw bedrijfspand of woning is. Toont het energielabel een lage score? Duradis adviseert u graag over de mogelijkheden waarmee u energie kunt besparen.

EPC-berekening

Naast het opvragen van een energielabel voor een bestaande woning of gebouw, kunt u ook voor een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) berekening bij ons terecht. Met een EPC-berekening bepalen we hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning of een nieuw gebouw is. De berekende EPC-waarde moet voldoen aan de eisen die in het bouwbesluit zijn gesteld. Als dit het geval is, verleent de gemeente een bouwvergunning voor het nieuwbouwproject. Vanaf 2020 wordt het EPC vervangen door BENG

energielabeling

Verder lezen?

BENG

Voor alle nieuwbouw die wordt gebouwd geld dat voor de vergunningaanvragen die sinds 2021 worden behandeld aan de BENG eisen voldoen. Dit staat voor Bijna Energieneutrale gebouwen en dit heeft alles te maken met de energiebehoefte.

EED audit

Wij stellen samen met de klant een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming op. De EED Energie-audit geeft inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan

Subsidies 2023

Het probleem is dat er te weinig bouwpersoneel te vinden is en de kosten stijgen voor de bouw enorm oplopen. Om toch genoeg woningen te kunnen bouwen, neemt het kabinet verschillende maatregelen. Bekijk ze op deze pagina.

Vastgoed verduurzamen, maar geen idee waar u moet beginnen?

Start met Duradis!

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed. Alleen dan kunt u beheersbaar bouwen met duurzaam vastgoed.

Het team van Duradis bestaat uit vakmensen met een brede ervaring in alle facetten van de bouw, beheer en exploitatie. Onze duurzaamheidsexperts hebben met veel verschillende opdrachtgevers aan tafel gezeten. We denken graag proactief met u mee over de beste oplossingen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, klik hier voor onze contactgegevens!

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

 

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2024 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk