Energielabeling

Bij de verkoop en verhuur van een bedrijfspand of woning is een energielabel verplicht. Bent u benieuwd hoe energiezuinig uw gebouw is? Onze duurzaamheidsexperts stellen graag een energielabel voor u op.

Energielabel bedrijfspand of woning

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw bedrijfspand of woning is. Onze duurzaamheidsexperts stellen aan de hand van Europese richtlijnen een energielabel op. Dit label bestaat uit verschillende onderdelen. We kijken onder meer naar de gebouwschil, verwarmingsinstallaties, ventilatievoorzieningen en de aanwezigheid van duurzame energieopwekking.

Energielabel berekenen

Bij het berekenen van een energielabel beginnen we met het inventariseren van de situatie. Dit doen we aan de hand van aanwezige tekeningen en informatie over de gebouwschil en installaties van het gebouw of de woning. Hierna komen we bij u langs voor een opname van het gebouw. Aan de hand van de bestaande gegevens en de resultaten van de opname berekenen wij het energielabel. Dit energielabel is 10 jaar geldig.

Energie besparen

De waarde van het energielabel wordt aangeduid met een energie-index. Hoe kleiner het getal, hoe energiezuiniger uw bedrijfspand of woning is. Toont het energielabel een lage score? Duradis adviseert u graag over de mogelijkheden waarmee u energie kunt besparen.

EPC-berekening

Naast het opvragen van een energielabel voor een bestaande woning of gebouw, kunt u ook voor een energieprestatiecoĆ«fficiĆ«nt (EPC) berekening bij ons terecht. Met een EPC-berekening bepalen we hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning of een nieuw gebouw is. De berekende EPC-waarde moet voldoen aan de eisen die in het bouwbesluit zijn gesteld. Als dit het geval is, verleent de gemeente een bouwvergunning voor het nieuwbouwproject. Vanaf 2020 wordt het EPC vervangen door BENG

energielabeling

DUURZAAM WONEN

 

De naam Duradis betekent letterlijk duurzaam wonen: dura = duurzaam en aedis = wonen. Duradis maakt het levensduurdenken voor de vastgoedsector mogelijk met behulp van het Life Cycle Costing-rekenmodel.

CONTACT INFORMATIE

 

Duradis
Industriestraat 10
4462 EZ Goes
0113-744027
info@duradis.nl

© Copyright 2023 Duradis | Website ontwikkeld door: Beeldmerk